Det er ikke alle, der er den fødte handy man. Dog kan det være en god idé at bygge selv her og nu engang imellem. Man lærer en del af at gøre tingene selv, og nogle gange er det en fordel, når du kan bygge selv. Man ved aldrig, hvilke udfordringer man kan stå overfor. En dag vil man kunne få brug for at bygge selv, og så er det godt, at du kan det. Men hvorfor er det egentligt en god idé?

At bygge selv lyder nok som spildt arbejde. Hvorfor gøre det selv, når man kan få andre til det?  En tømrer er kun et opkald væk og man kan købe det meste færddig lavet i dag.

Når du bygger selv, handler det ikke kun om at skabe ting. Det handler også om at genskabe ting. Har du en stol, som lige pludselig går i stykker. Så kan du selv reparere den i stedet for at købe en ny. Du kan spare en masse penge bare på at kunne bygge selv. Desuden lærer du også, hvordan du kan gøre det hurtigt og nemt. Når man skal bygge selv, lærer man også, hvordan man samler nye møbler. Det er slut med at tjekke Ikea-instruktionen igennem flere gange. Når man bygger selv engang imellem vil man kunne det hele uden hjælp. Dette betyder heller ikke, at du skal nærstudere, hvad sternbrædder er og hvordan tagplader virker. Dette kan dog være en fordel, også. Når du nu skal få en tømrer til at renovere dit tag, så er dte også en god idé, at du ved, hvad der snakkes om. Hermed undgår du også med at blive snydt. Når man bygger selv, lærer man f.eks. også, hvad tagplader er, hvad tagplader koster og hvordan man bedst kan udnytte tagpladerne. Desuden lærer du også, hvordan sternbrædder er en fordel til mange bebyggelser.

Når du bygger selv, lærer du også at være tålmodigt. Det at bygge kræber en masse energi og tålmodighed. Du bliver ikke færdig på kort tid, når du er ny. Men du lærer at have tålmodighed og kunne sætte dig et mål og fuldføre det. At tage børnene med ud i haven og begynde at bygge noget, er desuden også sjovt og lærerigt for børnene. I får også skabt et bånd sammen, som I ellers ikke gør, når børnene sidder foran iPad?en.

Du kan altså spare en del penge ved blot at bygge tinegene selv. Desuden kan det være du får fundet en ny hobby, som du kan have det sjovt med under de lange sommerdage. Sommerferien kan blive lang og kedelig, når man ikke ved, hvad man skal lave. Tag fat i noget træ og begynd at byg noget. Det er ikke fordi, du allerede skal hoppe ud i tagplader og sternbrædder.